Scholing

Tandartsassistente
Zij voert werkzaamheden uit ten behoeve van de voorbereiding, uitvoering en afronding van de patiëntenzorg. Ze voert ook deelbehandelingen uit tijdens de behandelingen. Zo kan ze o.a. afdrukken en röntgenfoto’s maken, cofferdam aanbrengen en sealen. Ze zorgt er voor dat alles volgens de hygiënerichtlijnen verloopt. Onze assistentes hebben een officiële opleiding voltooid of zijn er mee bezig.

Preventieassistente
Zij heeft dezelfde taken als een tandartsassistente en bovendien heeft ze een erkende opleiding gehad om u zelfstandig te behandelen op het gebied van preventie en onderhoud voor gezond tandvlees. Zo kan ze naast het meten van de conditie van het tandvlees ook tandsteen verwijderen.

Meestal zal de tandarts aan het einde van de behandeling een laatste check doen.

Tandarts
De tandarts stelt diagnoses, behandelt en voorkomt ziektes, verwondingen en afwijkingen aan gebit, mondweefsel en kaken met toepassing van de principes en werkwijzen van de moderne tandheelkunde. Hij zet een breed scala van gespecialiseerde diagnostische, operatieve en andere technieken in om de gezondheid van mond en tanden te bevorderen en te herstellen. De tandarts heeft de regie over de behandelingen bij de patiënt.

Receptioniste
Als spil in de organisatie zorgt zij ervoor dat alles goed gepland is. Als gastvrouw staat ze u te woord aan de telefoon en aan de receptie. Ze zal er voor zorgen dat u zich thuis voelt.