Veelgestelde vragen

Hoe lang werkt de verdoving nog?
Bovenkaak: ongeveer een uur. Onderkaak: 2 tot 4 uur.

Mag ik meteen eten nadat er een vulling gemaakt is?
De vulling wordt meteen hard gemaakt met het speciale blauwe lampje. De vulling is dus al meteen hard en u kunt meteen eten.

Hoe lang kan de tand/kies nog gevoelig zijn na het vullen?
Dit ligt er aan hoe diep of groot de vulling is en wat de conditie van de kies was bij het begin van de behandeling. Bij een normale vulling kan de tand of kies een paar dagen tot weken gevoelig blijven. In sommige gevallen kan het zelfs een aantal maanden gevoelig blijven. Als u twijfelt of het wel goed gaat dan kunt u ons natuurlijk om advies vragen.

Wanneer mag ik weer eten/drinken als mijn kies/tand er uit gehaald is?
Het is belangrijk dat er een korstje op de wond komt. Zodra u het gevoel heeft dat u kunt eten dan mag dat bijvoorbeeld al na één uur maar ontzie de kant van de wond nog even op de dag zelf en eet geen harde dingen. Het is vooral belangrijk dat u dezelfde dag niet gaat spoelen want dit kan het wondje wel open maken.

Ik heb een kunstgebit moet ik dan ook op controle komen?
Ja, want we kijken niet alleen naar het kunstgebit maar ook naar de mondgezondheid. Er kunnen allerlei aandoeningen ontstaan, zoals schimmelinfecties en mondkanker. Als we dit vroeg ontdekken is het meestal goed behandelbaar.

Neemt u nog nieuwe patiënten aan?
Ja, we nemen nieuwe patiënten aan. Bij Nieuwe Patiënten kunt u het inschrijfformulier invullen en de verdere procedure lezen.

Vanaf welke leeftijd neem ik mijn kind mee naar de tandarts?
Kinderen komen wat ons betreft nooit te vroeg. Het is belangrijk dat ze op jonge leeftijd al vertrouwd raken met “naar de tandarts gaan”. Neem ze dus gerust mee wanneer u zelf voor controle komt. Vanaf 2 jaar gaan ze zelf in de stoel voor de controle.

Word ik bij jullie altijd door dezelfde preventieassistente geholpen?
Onze preventieassistentes rouleren. Dat doen we bewust want zo kijkt er steeds iemand met “verse” ogen naar uw gebit.

Waarom maken jullie röntgenfoto’s?
Met het blote oog zie je veel maar niet alles. Verborgen gaatjes, ontstekingen in de kaak, botafbraak, etc. kun je alleen op een foto ontdekken. Op deze manier kan er in een vroeg stadium iets aan worden gedaan zodat het probleem en dus de kosten niet groter worden.

Wanneer ik mijn tanden poets dan bloedt mijn tandvlees altijd. Is dat normaal?
Nee, dat is niet normaal. Wel komt het heel veel voor. Bloedend tandvlees wil zeggen dat uw tandvlees ontstoken is. Gezond tandvlees bloedt niet! Bespreek dit probleem met een van onze preventieassistentes, zij kunnen u er mee helpen.

Ik wil graag wittere tanden. Kan dat kwaad voor mijn tanden of moet ik aan iets anders denken?
Wanneer het bleken professioneel gebeurt is dit niet slecht voor uw gebit.
Of dit voor u een juiste keuze is kunt u met ons bespreken. Bestaande vullingen en kronen bleken bijvoorbeeld niet mee. Wanneer bleken geen goede optie is dan zijn er verschillende ander mogelijkheden zoals schildjes (facings). Bijna altijd is er wel een goede oplossing te bedenken. In onze praktijk gebruiken we de modernste bleekmethode.